2011. február 16., szerda

Út Szófiába


Szóval másfél napja vagyok csak Törökországban, de máris rengeteg dolog történt velem.....de kezdjük csak a legelején.
Szerbián keresztülautózni nem nagy kunszt. Mármint annak, aki az anyósülésen ül, és nyugodtan elaludhat a végtelen hosszú egyenesjáraton. Európa.
Bulgária már annál inkább izgalmasabb mindenkinek. Út kétféle van: egyrészt amit még csak most csinálnak, másrészt meg ami már ugyan kész, de túl rég óta, úgyhogy a felületét harmónikus mennyiségű kátyú borítja. Balkán.
Szófiában volt az első éjszakai szállásunk, ott aludtunk első éjszaka szüleimmel, akik vállalták, hogy elvisznek engem féléves izmiti cserediákoskodásom helyszínére. A hotel honlapja szerint ligetes, kertvárosinak ígért zöldterületén volt a szállásunk, egy kényelmes, csendes környezetben..................... Mellettünk volt a temető. Előttünk bódé, mellette doboznak látszó ház. Kóbor kutyák. És jó kis bolgár Nem Út vezetett be.
Sebaj, maga a szállás szuper, van ingyen kávé. Fogtunk egy taxit és mondtuk, hogy vigyen a centrumba. Elindultunk a Balgarszkaja Armija úton........ Megint egy kis temető,....kis bódé,....kis szutyok. Néhány sufnival odébb közölte velünk a sofőr, hogy ez a centrum.
Kértük, hogy akkor vigyen minket az Alexander Nevszkij székesegyházhoz. Elvitt.....végre, kezdett városias jelleget ölteni a környék. Szép volt. Be is tudtunk menni a templomba. Hatalmas ikonosztáz, tömjénillat, gyertyák.
Mellette volt egy egészen szuper bódé, a vendéglő, ott ittunk egyet a megérkezésre, majd jobbnak láttuk nyugovóra térni. A tévében a Nu pagagyí! ment. Hát ez volt az első nap. Eddig nem nagyon tetszett Bulgária.

Pedig pár évvel ezelőtt mikor a radnevoi fesztiválon sopszkát ettünk és dodzsemeztünk, vicces volt. Mindegy, most a cél Törökország....Másnap jöhet is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése